Böcker

Här hittar du ”bokhyllan” med information om mina böcker eller medverkan i novellantologier.

Romaner

Mytomanen på Madeira

MYTOMANEN PÅ MADEIRA, LJUDBOK (2022)
Första delen i serien ”Trubbel i paradiset”.

”Mytomanen på Madeira” finns där ljudböcker finns. Den finns bl.a. på Storytel, (klicka här), eller på Bookbeat (klicka här).

Rasmus är stjärnsäljare på resebyrå och livet leker. Men när flickvännen börjar längta efter villa, Volvo och vovve känns det plötsligt som en lysande idé att söka jobb som reseledare tillsammans med bäste vännen Patrik. Rasmus är flygrädd och har aldrig rest längre än till Nordnorge, så han och Patrik förbättrar varandras ansökningar med fantasifulla lögner. Till sin stora lycka får de jobb på Madeira men väl på plats har de nya arbetskamraterna hört talas om deras fantastiska meriter och de två vännerna får fullt upp med att upprätthålla fasaden. När Rasmus inleder en relation med den norska kollegan Leah är kaoset ett faktum.

Jag har skrivit ett bakom kulisserna inlägg till boken, läs gärna mer på min skrivblogg, du hittar inlägget här.

Bokrecension
”Det har varit spännande, roligt och stundtals spännande att lyssna på denna bok. Fantastisk upplagt och karaktärer som jag direkt fastnat för. Tack @jennyviolahansson för en fantastisk bok!”
@sannas_bok (9 juli 2022)

Mytomanen på Madeira e-boksomslag

MYTOMANEN PÅ MADEIRA, E-BOK (2022)
Finns bl.a. på Storytel, klicka här.

Rasmus jobbar som säljare på en resebyrå med lysande omdömen. Men han har en hemlighet. Bilden på skrivbordet, där han världsvant poserar framför Mount Rushmore, är hundra procent fejk. Den längsta resan Rasmus någonsin har gjort var till Nordnorge. Han är ju livrädd för att flyga.

När Rasmus flickvän börjar drömma om ett Svensson-liv, samtidigt som bästa vännen Patrik ska skilja sig, blir det startskottet på ett riktigt skruvat äventyr. Plötsligt verkar det nämligen som världens bästa idé att söka jobb som reseledare på Madeira! Tillsammans sätter sig vännerna ner för att fila på sina ansökningar, som snart innehåller fler fantasifulla lögner än sanningar. Men vad gör väl en vit lögn eller två på ett CV? Ganska mycket, ska det snart visa sig, när de som nyblivna reseledare till slut landar på Madeira. Ryktet om deras otroliga meriter har spridit sig bland kollegorna. Nu är det upp till bevis.

Med en bekymmerslöst uppmålad fasad, utan en tanke på några konsekvenser, är det som upplagt för kaos på den portugisiska ön. Inte heller blir det bättre av att den norska kollegan Leah fångar Rasmus intresse – och snart nog även hans hjärta …

Bokrecension
”En rolig, knasig, härlig bok med två goda vänner i värmen på äventyr. Den får 5 av 5 🗡🗡🗡🗡🗡 och jag hoppas läsa mer av denna författare i framtiden. 😊
@paltbarn (4 juli 2022)

75 mil till Berlin

75 MIL TILL BERLIN, LJUDBOK OCH E-BOK (2022)
Första delen i trilogin om Svenssons buss.

”75 mil till Berlin” finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på Storytel, klicka här, Bookbeat, klicka här, Nextory, klicka här.
75 mil till Berlin på Bokus, klicka här.

Samuel och hans barndomsvänner Joakim och Freddie bor av en ren slump i Berlin. Joakim vill egentligen återvända till Göteborg och jobbet som matematiker, medan Freddie drömmer om att komma in på en musikalutbildning i London. När Samuel kommer på idén att de ska starta ett bussbolag och anordna paketresor till Berlin är hans vänner därav lite motvilliga.

Allt eftersom deras företag Svenssons buss kommer igång sätts en rad av händelser i rullning som kommer att skaka om killarnas liv rejält. Vem är hon egentligen, den enda flickan som någonsin tackat nej till en träff med Samuel? Ska Freddie någonsin fatta mod att bjuda ut den danska receptionisten som han är övertygad om är hans livs kärlek? Och är Joakims vänskap med ingenjörsstudenten Daniel verkligen vad den utger sig för att vara?

Och den största frågan av allt – kommer det nystartade resebolaget splittra trion eller blir det den framgångssaga Samuel drömmer om?

”75 mil till Berlin” är en underhållande roman skriven med glimten i ögat. Men det är också en berättelse om relationer, vänskap och kärlek samt vikten av att kämpa för sin dröm.

Läs mer om Svenssons buss och resor här.

Bokrecension:
”En underhållande bok med dessa tre killar, varje dag ett nytt äventyr, med både suckar, glädje och oro, vad ska egentligen hända. Kan verkligen rekommendera denna för en frisk fläkt och en härlig läsupplevelse.”
@paltbarn (20 oktober 2022)

Förälskad i Berlin

FÖRÄLSKAD I BERLIN, LJUDBOK OCH E-BOK
Andra delen i trilogin om Svenssons buss.

”Förälskad i Berlin” finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på Storytel, klicka här, Bookbeat, klicka här, Nextory, klicka här.
Titeln finns här på Adlibris och här på Bokus.

Barndomsvännerna Samuel, Freddie och Joakim bor i Berlin, varifrån de också driver reseföretaget Svenssons buss. Bolaget står inför ny expansion inför den kommande Alla hjärtans dag – resor med dejtingtema. Åtminstone på papperet. Frågan är om Samuel ska hinna få rätsida på allt i tid. I bakgrunden tisslas det om strejk i lokaltrafiken, men inte ska väl det påverka den privata resebranschen?
När deras gemensamma vän Christians ex-fru hävdar att Samuel är pappa till hennes yngsta barn ställs allt på ända, för hur ska han kunna berätta om sitt tidigare sorglösa leverne för flickvännen Gabi?

Freddie och hustrun Anne bor i förorten tillsammans med dottern Nina och trots en något stormig vardag med sömnlösa nätter och vardagspussel som ska lösas är familjen lycklig. Åtminstone tills Anne vill ha fler barn.

Och för Joakim och Daniel verkar världen stanna upp varje gång de rör vid varandra – men inte alltid på ett bra sätt. Inte ens föräldrarna verkar kunna förstå att han numera delar sitt liv med en man, och Joakim är rädd att hans egna rädslor ska leda till att han förlorar sin stora kärlek.

”Förälskad i Berlin” är en feelgood-roman skriven med glimten i ögat. Men det är också en berättelse om relationer, vänskap, kärlek och vikten av att kämpa tillsammans.

Bröllopskaos på Korfu

BRÖLLOPSKAOS PÅ KORFU, LJUDBOK (prel. 28 augusti 2023)
Den fristående uppföljaren till ”Mytomanen på Madeira” och del 2 i serien ”Trubbel i paradiset”.

Bokmärk redan nu i ljudbokstjänsterna! Du hittar boken här på Storytel och här på Bookbeat (bokmärk gärna hela serien). Du kan också bevaka titeln på Adlibris, klicka här.

Rasmus har sadlat om från reseledare till att hjälpa gatuhundar på olika charterorter, men företaget står på ruinens brant efter en börskrasch. Precis i rättan tid hör en okänd gåvogivare av sig som Rasmus bjuder in till en träff på hundcentret på Korfu, dit Rasmus själv ska åka för att planera bäste vännen Patriks bröllop.
Väl på plats visar det sig att förhållandena på hundcentret är under all kritik och bröllopsförberedelserna går åt pipan. Som om inte det vore nog dyker gåvogivaren upp inkognito för att spionera och trots att Patrik vill planera själv skickar den blivande frun ner sin kusin som är bröllopsplanerare. Kaoset är ett faktum.

Intresserad av någon rättighet till mina verk som inte nämns här ovanför? Då är du hjärtligt välkommen att kontakta mig genom att klicka här (du hamnar i ett kontaktformulär på min systerhemsida på www.midgardsormen.nu).

Noveller eller medverkan i novellantologier

Sommarsjälar 2022

I NOHIDING Förlags antologi Sommarsjälar (2022) deltar jag med novellen Flickan under eken.

För mer att läsa mer om antologin och beställa den kan du t.ex. besöka Bokus hemsida, du hittar den här. Kika även gärna in på förlaget NOHIDINGs hemsida.

Jag har skrivit ett blogginlägg om novellens tillkomst. Du hittar det här.

I NOHIDING Förlags antologi Jul igen 2022 deltar jag med novellen Gårdstomten.

Jul igen Natten går tunga fjät, hittar du bland annat på Bokus, klicka här. För mer information om antologin besök NOHIDING Förlags hemsida.

I det här blogginlägget berättar jag mer om novellens tillkomst, spana gärna in det!

Medverkan i novellantologi Sommarskuggor 2023

I NOHIDING Förlags antologi Sommarskuggor (2023) deltar jag med novellen Stigfinnaren. Preliminär utgivning under sen vår/tidig sommar 2023. Mer info kommer!

Gåvan novellantologi Belvida Bell

I Belvida Bell förlags antologi Gåvan (2023) deltar jag med två noveller: Plikten framför allt och Eldflugan. Mer info kommer!

I tävlingsbeskrivningen stod det: “Novellen ska ha en historisk anda och innefatta romantik, spänning, passion, erotik och en härlig dos av feelgood”. Visst låter det som en härlig mix?