Böcker

Här hittar du ”bokhyllan” med information om mina böcker eller medverkan i antologier.

Mytomanen på Madeira

MYTOMANEN PÅ MADEIRA, LJUDBOK
Release: 4 juli 2022 som ljudbok på bokförlaget Lind & Co. Finns där ljudböcker finns. Den finns bl.a. på Storytel, (klicka här), eller på Bookbeat (klicka här).

Rasmus är stjärnsäljare på resebyrå och livet leker. Men när flickvännen börjar längta efter villa, Volvo och vovve känns det plötsligt som en lysande idé att söka jobb som reseledare tillsammans med bäste vännen Patrik. Rasmus är flygrädd och har aldrig rest längre än till Nordnorge, så han och Patrik förbättrar varandras ansökningar med fantasifulla lögner. Till sin stora lycka får de jobb på Madeira men väl på plats har de nya arbetskamraterna hört talas om deras fantastiska meriter och de två vännerna får fullt upp med att upprätthålla fasaden. När Rasmus inleder en relation med den norska kollegan Leah är kaoset ett faktum.

Jag har skrivit ett bakom kulisserna inlägg till boken, läs gärna mer på min skrivblogg, du hittar inlägget här.

Bokrecension
”Det har varit spännande, roligt och stundtals spännande att lyssna på denna bok. Fantastisk upplagt och karaktärer som jag direkt fastnat för. Tack @jennyviolahansson för en fantastisk bok!”
@sannas_bok (9 juli 2022)

Mytomanen på Madeira e-boksomslag

MYTOMANEN PÅ MADEIRA, E-BOK
Release: 4 juli 2022 som e-bok på bokförlaget Saga Egmont. Finns där e-böcker finns. Den finns bl.a. på Storytel, klicka här.

Rasmus jobbar som säljare på en resebyrå med lysande omdömen. Men han har en hemlighet. Bilden på skrivbordet, där han världsvant poserar framför Mount Rushmore, är hundra procent fejk. Den längsta resan Rasmus någonsin har gjort var till Nordnorge. Han är ju livrädd för att flyga.

När Rasmus flickvän börjar drömma om ett Svensson-liv, samtidigt som bästa vännen Patrik ska skilja sig, blir det startskottet på ett riktigt skruvat äventyr. Plötsligt verkar det nämligen som världens bästa idé att söka jobb som reseledare på Madeira! Tillsammans sätter sig vännerna ner för att fila på sina ansökningar, som snart innehåller fler fantasifulla lögner än sanningar. Men vad gör väl en vit lögn eller två på ett CV? Ganska mycket, ska det snart visa sig, när de som nyblivna reseledare till slut landar på Madeira. Ryktet om deras otroliga meriter har spridit sig bland kollegorna. Nu är det upp till bevis.

Med en bekymmerslöst uppmålad fasad, utan en tanke på några konsekvenser, är det som upplagt för kaos på den portugisiska ön. Inte heller blir det bättre av att den norska kollegan Leah fångar Rasmus intresse – och snart nog även hans hjärta …

Bokrecension
”En rolig, knasig, härlig bok med två goda vänner i värmen på äventyr. Den får 5 av 5 🗡🗡🗡🗡🗡 och jag hoppas läsa mer av denna författare i framtiden. 😊

@paltbarn (4 juli 2022)

Sommarsjälar 2022

I NOHIDING Förlags antologi Sommarsjälar deltar jag med en novell. Release: 30 juli 2022

I en sommarnatt fylld med magi och
övernaturliga väsen går ingen säker.

Mina nakna fötter följer den svarta, kalla stengången som löper tvärs över det djupa stupet. För mig fram till det dunkla stenklotet, som själar skapas i. Jag lägger handflatan mot ytan där mina fingertoppar passar in. Stenen spricker upp och glider isär.

I Sommarsjälar tolkar 26 författare magin i sommaren och de själar som härskar under årets heta månader.

Min novell Flickan under eken handlar om Vidar som följt med en kompis för att stå på medeltidsmarknaden vid en slottsruin. Det går rykten om att ruinen är hemsökt men Vidar har aldrig trott på det övernaturliga. Under marknadsveckan träffar han Ebba, en flicka som är väldigt speciell och svår att komma inpå livet vilket triggar hans nyfikenhet. Tillsammans upplever de märkliga saker på området som får Vidar att vackla i sin tro. Finns det kanske något oförklarigt där ute ändå?

För mer att läsa mer om antologin och beställa den kan du t.ex. besöka Bokus hemsida, du hittar den här. Kika även gärna in på förlaget NOHIDINGs hemsida.

Jag har skrivit ett blogginlägg om novellens tillkomst. Du hittar det här.

75 mil till Berlin

75 MIL TILL BERLIN, LJUDBOK OCH E-BOK
Första delen i trilogin om Svenssons buss.
Release: 20 oktober 2022, ges ut av Saga Egmont som ljudbok och e-bok.

”75 mil till Berlin” finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på:
75 mil till Berlin på Storytel, klicka här, Bookbeat, klicka här, Nextory, klicka här.
75 mil till Berlin på Bokus, klicka här.

Samuel och hans barndomsvänner Joakim och Freddie bor av en ren slump i Berlin. Joakim vill egentligen återvända till Göteborg och jobbet som matematiker, medan Freddie drömmer om att komma in på en musikalutbildning i London. När Samuel kommer på idén att de ska starta ett bussbolag och anordna paketresor till Berlin är hans vänner därav lite motvilliga.

Allt eftersom deras företag Svenssons buss kommer igång sätts en rad av händelser i rullning som kommer att skaka om killarnas liv rejält. Vem är hon egentligen, den enda flickan som någonsin tackat nej till en träff med Samuel? Ska Freddie någonsin fatta mod att bjuda ut den danska receptionisten som han är övertygad om är hans livs kärlek? Och är Joakims vänskap med ingenjörsstudenten Daniel verkligen vad den utger sig för att vara?

Och den största frågan av allt – kommer det nystartade resebolaget splittra trion eller blir det den framgångssaga Samuel drömmer om?

”75 mil till Berlin” är en underhållande roman skriven med glimten i ögat. Men det är också en berättelse om relationer, vänskap och kärlek samt vikten av att kämpa för sin dröm.

Läs mer om Svenssons buss och resor här.

I NOHIDING Förlags antologi Jul igen 2022 deltar jag med en novell.
Release: 2022-11-16

Min novell Gårdstomten handlar om gårdstomten Vred som levt ensam på gården sedan bonden lämnade. En vinterdag anländer en familj för att bosätta sig i huset. Frågan är vad som händer när Vreds vanor möter den moderna familjens traditioner?

I det här blogginlägget berättar jag mer om novellens tillkomst, spana gärna in det!

För mer information om antologin besök NOHIDING Förlags hemsida: https://nohidingforlag.com/vinter/https://nohidingforlag.com/vinter/

Jul igen Natten går tunga fjät, hittar du bland annat på Bokus, klicka här.

svenssons buss

FÖRÄLSKAD I BERLIN, LJUDBOK OCH E-BOK
Andra delen i trilogin om Svenssons buss.
Release: preliminärt mars 2023, ges ut av Saga Egmont som ljudbok och e-bok.

Omslagsillustration och handling kommer, så länge får ni nöja er med en bild på en turistbuss! Glöm inte att spana in Svenssons buss hemsida under tiden, den hittar ni här.

Mytomanen på Madeira

BRÖLLOPSKAOS PÅ KORFU, LJUDBOK
Den fristående uppföljaren till MYTOMANEN PÅ MADEIRA utkommer preliminärt under sensommaren eller tidig höst 2023.

Du kan redan nu prenumerera på serien TRUBBEL I PARADISET i ljudbokstjänsterna. Den finns bl.a. på Storytel, (klicka här), eller på Bookbeat (klicka här).

Jag återkommer med releasedatum, handling och omslagsillustration. Eftersom jag är lat får ni helt enkelt njuta av en landskapsvy från Madeira under tiden.

Intresserad av någon rättighet till mina verk som inte nämns ovan? Då kan du kontakta mig här.
Intresserad av mina pågående romanprojekt? Läs gärna mer i det här blogginlägget på min hemsida på www.midgardsormen.nu. Klicka här.