Böcker

Här hittar du ”bokhyllan” med information om mina böcker eller medverkan i antologier.

Sommarsjälar 2022

I NOHIDING Förlags antologi Sommarsjälar deltar jag med en novell. Release: Preliminärt 10/6 2022.

Novellen Flickan under eken handlar om Vidar som följt med en kompis för att stå på medeltidsmarknaden vid en slottsruin. Det går rykten om att ruinen är hemsökt men Vidar har aldrig trott på det övernaturliga. Under marknadsveckan träffar han Ebba, en flicka som är väldigt speciell och svår att komma inpå livet vilket triggar hans nyfikenhet. Tillsammans upplever de märkliga saker på området som får Vidar att vackla i sin tro. Finns det kanske något oförklarigt där ute ändå?

För mer information om antologin besök NOHIDING Förlags hemsida: https://nohidingforlag.com/

Mytomanen på Madeira

MYTOMANEN PÅ MADEIRA, LJUDBOK
Release: 4 juli 2022 som ljudbok på bokförlaget Lind & Co. Kommer finnas där ljudböcker finns. Den finns nu sökbar på Storytel, klicka här.

Rasmus är stjärnsäljare på resebyrå och livet leker. Men när flickvännen börjar längta efter villa, Volvo och vovve känns det plötsligt som en lysande idé att söka jobb som reseledare tillsammans med bäste vännen Patrik. Rasmus är flygrädd och har aldrig rest längre än till Nordnorge, så han och Patrik förbättrar varandras ansökningar med fantasifulla lögner. Till sin stora lycka får de jobb på Madeira men väl på plats har de nya arbetskamraterna hört talas om deras fantastiska meriter och de två vännerna får fullt upp med att upprätthålla fasaden. När Rasmus inleder en relation med den norska kollegan Leah är kaoset ett faktum.

Mytomanen på Madeira e-boksomslag

MYTOMANEN PÅ MADEIRA, E-BOK
Release: 4 juli 2022 som e-bok på bokförlaget Saga Egmont. Kommer finnas där e-böcker finns. Den finns nu sökbar på Storytel, klicka här.

Rasmus jobbar som säljare på en resebyrå med lysande omdömen. Men han har en hemlighet. Bilden på skrivbordet, där han världsvant poserar framför Mount Rushmore, är hundra procent fejk. Den längsta resan Rasmus någonsin har gjort var till Nordnorge. Han är ju livrädd för att flyga.

När Rasmus flickvän börjar drömma om ett Svensson-liv, samtidigt som bästa vännen Patrik ska skilja sig, blir det startskottet på ett riktigt skruvat äventyr. Plötsligt verkar det nämligen som världens bästa idé att söka jobb som reseledare på Madeira! Tillsammans sätter sig vännerna ner för att fila på sina ansökningar, som snart innehåller fler fantasifulla lögner än sanningar. Men vad gör väl en vit lögn eller två på ett CV? Ganska mycket, ska det snart visa sig, när de som nyblivna reseledare till slut landar på Madeira. Ryktet om deras otroliga meriter har spridit sig bland kollegorna. Nu är det upp till bevis.

Med en bekymmerslöst uppmålad fasad, utan en tanke på några konsekvenser, är det som upplagt för kaos på den portugisiska ön. Inte heller blir det bättre av att den norska kollegan Leah fångar Rasmus intresse – och snart nog även hans hjärta …

75 MIL TILL BERLIN, första delen i trilogin om Svenssons buss.
Release: Återkommer, ges ut av Saga Egmont som ljudbok och e-bok.

Omslagsillustration kommer! Så länge får ni njuta av en bild på den tyska flaggan.

Handling: Barndomsvännerna Samuel, Freddie och Joakim bor för tillfället i Berlin där de hamnat av en slump. När Samuel föreslår att de ska bilda ett bussbolag och köra paketresor till Berlin har vännerna först en ljum inställning till idén. Freddie önskar inget hellre än att bli antagen till musikalutbildningen i London, men är knäckt av ett tidigare avslag. Joakim vill tillbaka till Göteborg där han har en lovande karriär inom forskningsväsendet. Samtidigt som företaget Svenssons buss sakta men säkert startas upp sätts en kedja av händelser igång som skakar om vännernas värld ordentligt. Vem är hon egentligen, den enda flickan som någonsin tackat nej till en träff med Samuel? Joakim hittar både oväntad hjälp och vänskap i ingenjörsstudenten Daniel som han träffar under en utekväll. Freddie finner ett gott stöd i kamraten Anne då han försöker komma över avslaget. Men ska han någonsin fatta mod att bjuda ut den danska receptionisten som han är övertygad om är hans livs kärlek? Och kommer det nystartade resebolaget splittra trion eller blir det den framgångssaga Samuel drömmer om?

Intresserad av någon rättighet till mina verk som inte nämns ovan? Då kan du kontakta mig här.
Intresserad av mina pågående romanprojekt? Läs gärna mer i det här blogginlägget på min hemsida på www.midgardsormen.nu. Klicka här.