Om Jenny

Det är jag som är Jenny Hansson, författare, lektör och skrivcoach från Vänersborg.

Jag har ett brokigt förflutet både som lärare och beslutsfattare på myndighet. Sedan hösten 2021 jobbar jag halvtid som lantmätare för att få mer tid över till familj och skrivande.

Främst skriver jag inom feelgoodgenren och min debutbok MYTOMANEN PÅ MADEIRA släpptes sommaren 2022. Sedan dess har jag publicerat ytterligare ett antal feelgoodromaner och deltagit i ett flertal novellantologier. Läs gärna mer om mina verk på fliken böcker!

Skrivandet som passion (vilken författare har inte det liksom!?!)

Just nu redigerar jag ett nytt feelgoodmanus parallellt med att jag planerar för fler. Själv har jag i princip alltid skrivit även om jag först för några år sedan började ta skrivandet på allvar och införskaffade mig kunskap inom området i och med ett antal författarkurser.

När jag var yngre skrev jag mycket fantasy. Jag läste och drömde mig in i Tolkiens fantastiska värld. Numera rör jag mig som sagt mer inom genren feelgood med ett stänk av romance. Och jag älskar verkligen lyckliga slut!

Länkar

Min lektörsverksamhet med tillhörande skrivblogg där jag publicerar skrivtips finns på www.midgardsormen.nu. Kika gärna in! Här hittar du även mitt författarporträtt på Midgårdsormen.

Ni kan även följa mig på Instagram eller Facebook där jag berättar mer om min vardag som författare och lektör. Knapparna till mina sociala medier hittar du längst ner på sidan. Jag har även ett tiktok-konto där du hittar mig som @jennyviolahansson.