Gåvan novellantologi Belvida Bell

Medverkan i novellantologi Gåvan 2023

När jag hittade novelltävlingen “Gåvan” i höstas på förlaget Belvida Bells hemsida så sökte de efter: “Novellen ska ha en historisk anda och innefatta romantik, spänning, passion, erotik och en härlig dos av feelgood” och naturligtvis även på något sätt tolka temat “Gåvan.” Som ni vet skriver jag mestadels feelgood, men den här historiska andan? Och romantik går alltid hem, men erotik? Men det här temat passade bättre än jag någonsin kunnat ana och i Gåvan novellantologi bidrar jag med hela två noveller. Jag berättar lite mer om dem nedan.

"Plikten framför allt" och "Eldflugan" i Gåvan 2023

Mitt första bidrag heter Plikten framför allt. Novellen handlar om Ellinor som är ensam arvinge till ett gods. Hon har inte minsta lust att gifta sig med maken som hennes far valt ut. När den nyrike mannen dyker upp är han minst sagt motbjudande då det enda han bryr sig om är markerna och godset. Men i hans spår följer den timida systern Rut som Ellinor verkar dela både sinnelag och intressen med. Kanske blir partiet inte så illa som det verkar i alla fall.

Det andra bidraget heter Eldflugan. Novellen handlar om Roar som är son till den sedan tidigare avlidne slottskommendanten och håller på att arbeta sig upp i graderna. En kväll när han har vaktpasset bland de dödsdömda fångarna i slottets källare träffar han häxan Emilia. Han vet likaväl som alla andra att häxor är onda. Med hjälp från en självlysande insekt finner han henne döende i cellen. Trots att allt stretar emot kan han inte neka henne frisk luft. Så småningom lär de känna varandra. Roar börja vackla i sin tro. Vilken är egentligen eldflugans roll i det hela? Är kvinnan måhända oskyldig? Eller finns det trots allt goda häxor?

Gåvan novellantologi Belvida Bell

Medverkan i novellantologi – Länkar

Kolla gärna in min pågående och tidigare utgivning här: jennyhansson.se/bocker

Förlaget som ger ut Gåvan novellantologi heter Belvida Bell och har sedan tidigare flera trevliga utgivna romaner och noveller inom både fantasy- och romance/erotikgenren (förutom övrig utgivning i form av fantastik, hela sortimentet är väl värt att spana in). Besök gärna Belvida Bells hemsida här.

Övrig aktuell utgivning

Mytomanen på Madeira

Debutromanen Mytomanen på Madeira, del 1 i ”Trubbel i paradiset” finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på:

Mytomanen på Madeira på Storytel, klicka här.
Mytomanen på Madeira på Bookbeat, klicka här.
Mytomanen på Madeira på Bokus, klicka här.

OCKSÅ UTE NU! (DEL 2 KOMMER I MARS)

75 mil till Berlin

75 mil till Berlin, del 1 i Svenssons buss, finns där ljudböcker och e-böcker finns. Bland annat på:
75 mil till Berlin på Storytel, klicka härBookbeat, klicka härNextory, klicka här.
75 mil till Berlin på Bokus, klicka här.

Serien Svenssons buss hittar du här på StorytelBookbeat och Nextory. (Klicka på respektive ljudtjänst)

Självklart ska ni följa även Svenssons buss äventyr på Instagram! Du hittar deras konto genom att klicka här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *