Mytomanen på Madeira

Trubbel i paradiset – Mytomanen på Madeira får uppföljare

Mytomanen på Madeira

I dag är det en helt vanlig fredag. Men det var det inte förra fredagen då jag signerade bokkontrakt! Flera har sedan Mytomanen på Madeira släpptes i somras frågat om det blir en uppföljare eller när fortsättningen kommer. Först tänkte jag att Rasmus egentligen rest färdigt. Så fel jag hade. För hur kan man motstå en bröllopsinbjudan till Korfu liksom? Serienamnet blir Trubbel i paradiset och jag berättar lite mer om projektet nedan.

Från Rasmus på luffen till Trubbel i paradiset

När förlaget (precis som förra gången blir det Lind & Co som ger ut boken) nappade på min pitch (boken är alltså inte helt klar än) bad de om ett serienamn. Mitt eget arbetsnamn för serien är RASMUS PÅ LUFFEN, men jag misstänkte att det inte skulle accepteras. Så jag bestämde mig slutligen för TRUBBEL I PARADISET, för övrigt en tidningsrubrik som nämns i MYTOMANEN PÅ MADEIRA.

Trubbel i paradiset

Bröllopskaos på Korfu

Så vad handlar den nya boken om? Ni får tre ledtrådar i collaget ovan! Blir den lika tramsig som hälften av kommentarerna på Storytel antyder att Mytomanen på Madeira redan är?

Baksidestexten är inte helt spikad ännu, men här har ni handlingen i korthet: Rasmus och Patrik ska förbereda Patriks tredje bröllop på Korfu. Parallellt med detta är Rasmus inställd på att ta emot en gåvogivare som tänkt skänka pengar till hans gatuhundorganisation. Problemet är bara att inget blir som de tänkt sig. Hundcentret sköts under all kritik av den anställde administratören och bröllopsplanerna omkullkastas då hoteller är nedgånget och det blivit fel i bokningarna. Inte nog med att Patriks blivande fru skickar dit en bröllopsplanerare, även gåvogivaren dyker upp för att spionera. Spelbrädet är helt enkelt upplagt för kaos!

Boken går under arbetsnamnet Bröllopskaos på Korfu. Och ja – den är minst lika tramsig som Mytomanen på Madeira.

Mytomanen på Madeira

Serien Trubbel i paradiset går att följa på Storytel redan nu, klicka här! Eller på Bookbeat, klicka här. Har du inte redan läst eller lyssnat på del 1 är det hög tid att göra det nu!

Preliminär release för Bröllopskaos på Korfu är tidig höst 2023.

Besök gärna min “bokhylla” på min författarsida. Du hittar den här.

Mer om Mytomanen på Madeira
Rasmus är stjärnsäljare på resebyrå och livet leker. Men när flickvännen börjar längta efter villa, Volvo och vovve känns det plötsligt som en lysande idé att söka jobb som reseledare tillsammans med bäste vännen Patrik. Rasmus är flygrädd och har aldrig rest längre än till Nordnorge, så han och Patrik förbättrar varandras ansökningar med fantasifulla lögner. Till sin stora lycka får de jobb på Madeira men väl på plats har de nya arbetskamraterna hört talas om deras fantastiska meriter och de två vännerna får fullt upp med att upprätthålla fasaden. När Rasmus inleder en relation med den norska kollegan Leah är kaoset ett faktum.

Jag har skrivit ett bakom kulisserna inlägg till boken, läs gärna mer på min skrivblogg, du hittar inlägget här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *